Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

16-07-2018 15:23

O Υπουργός Εξωτερικών κ. Νίκος Χριστοδουλίδης συναντήθηκε με τον Υπουργό Εξωτερικών της Γαλλίας κ. Jean-Yves Le Drian

Ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, ο οποίος βρίσκεται στις Βρυξέλλες για τις εργασίες του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ, είχε σήμερα το πρωί κατ’ιδίαν συνάντηση με τον Γάλλο ομόλογό του κ. Jean-Yves Le Drian.

Κατά τη συνάντηση,  οι δύο αξιωματούχοι συζήτησαν τις τρέχουσες εξελίξεις στο κυπριακό πρόβλημα, ενόψει της αναμενόμενης περιοδείας της ειδικής συμβούλου του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ κας Lutte σε όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη, εκφράζοντας την ελπίδα όπως η αποστολή της κας Lutte οδηγήσει στην επανέναρξη των συνομιλιών το συντομότερο δυνατόν. Στο πλαίσιο της συζήτησης για το Κυπριακό έγινε, επίσης, ανταλλαγή απόψεων για την ανάγκη απρόσκοπτης ανανέωσης της θητείας της  Ειρηνευτικής Δύναμης των Ηνωμένων Εθνών στην Κύπρο (ΟΥΝΦΙΚΥΠ), σύμφωνα με όσα εξάλλου εισηγείται και ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ στην Έκθεσή του.

Οι δύο Υπουργοί αντάλλαξαν, επίσης, απόψεις για θέματα που άπτονται των διμερών σχέσεων των δύο χωρών και συμφώνησαν όπως συνεχίσουν τη συζήτηση στο πλαίσιο επίσκεψης του κ. Le Drian στην Κύπρο στο αμέσως επόμενο διάστημα. 

Λαμβανομένου υπόψη του ιδιαίτερου ενδιαφέροντος της Γαλλίας για τις εξελίξεις στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, συζητήθηκαν οι περιφερειακές εξελίξεις, καθώς και συγκεκριμένοι τρόποι για ανάληψη συλλογικών δράσεων, με στόχο την προώθηση μιας θετικής ατζέντας στην περιοχή.

(ΜΦ/ΜΛ/ΕΙ)