Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

18-07-2018 14:05

Ανακοινώσεις Τμήματος Δημοσίων Έργων

1. Εκτέλεση εργασιών από κυκλικό κόμβο Ακαδημίας μέχρι κυκλικό κόμβο παρά τη Σ.Π.Ε. Αγλαντζιάς, σε τρεις φάσεις, 24-28 Ιουλίου

To Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, Τμήμα Δημοσίων Έργων, Γραφείο Επαρχιακού Μηχανικού Λευκωσίας ανακοινώνει ότι την Τρίτη 24 Ιουλίου 2018 μέχρι και το Σάββατο 28 Ιουλίου 2018, στο πλαίσιο κατασκευής της λεωφόρου Αγλαντζιάς και μέρους των λεωφόρων Λάρνακας και Αμμοχώστου στην Αγλαντζιά, θα εκτελούνται εργασίες τοποθέτησης τελικής επιφανειακής στρώσης ασφαλτικού σκυροδέματος από τον κυκλικό κόμβο Ακαδημίας μέχρι τον κυκλικό κόμβο παρά τη Σ.Π.Ε. Αγλαντζιάς.  Οι εργασίες θα εκτελούνται σε τρείς φάσεις ως ακολούθως:

Φάση 1

Από τον κυκλικό κόμβο Σ.Π.Ε. Αγλαντζιάς μέχρι τον κυκλικό κόμβο Ακαδημίας, νότια.  Οι εργασίες θα εκτελούνται στις 24 και 25 Ιουλίου 2018. Κατά τη διάρκεια των εργασιών, η τροχαία κίνηση θα διεξάγεται αμφίδρομα στο βόρειο τμήμα.

Φάση 2

Από τον κυκλικό κόμβο Σ.Π.Ε. Αγλαντζιάς μέχρι τον κυκλικό κόμβο Ακαδημίας, βόρεια.  Οι εργασίες θα εκτελούνται στις 26 και  27 Ιουλίου 2018.  Κατά τη διάρκεια των εργασιών, η τροχαία κίνηση θα διεξάγεται αμφίδρομα στο νότιο τμήμα.

Φάση 3

Από τον κυκλικό κόμβο Ακαδημίας, συμπεριλαμβανομένων τμημάτων των λεωφόρων Αγλαντζιάς και Ακαδημίας.  Οι εργασίες θα εκτελεστούν στις 28 Ιουλίου 2018. Κατά τη διάρκεια των εργασιών, η τροχαία κίνηση θα διοχετεύεται από τη λεωφόρο Αγλαντζιάς με κατεύθυνση την Αγλαντζιά μέσω της Ξενοδοχειακής Σχολής και της λεωφόρου Ακαδημίας.

Η τροχαία κίνηση από τη λεωφόρο Αγλαντζιάς με κατεύθυνση τη λεωφόρο Λεμεσού, θα διοχετεύεται διαμέσου των οδών Αρχιεπισκόπου Μακαρίου ΙΙΙ και Κυρηνείας.

 

2. Εργασίες καθαρισμού κεντρικής νησίδας στον αυτοκινητόδρομο Αλάμπρας - Λάρνακας μέχρι την έξοδο προς Αθηένου, από 23-27 Ιουλίου

Το Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, Τμήμα Δημοσίων Έργων, Γραφείο Επαρχιακού Μηχανικού Λευκωσίας ανακοινώνει ότι από την Δευτέρα 23 Ιουλίου 2018 μέχρι την Παρασκευή 27 Ιουλίου 2018, μεταξύ των ωρών 08:30 – 14:00, στο τμήμα του αυτοκινητόδρομου Αλάμπρας - Λάρνακας μέχρι την έξοδο προς Αθηένου, θα εκτελούνται εργασίες  καθαρισμού στο έρεισμα της κεντρικής νησίδας του αυτοκινητόδρομου.

Κατά τη διάρκεια  εκτέλεσης των εργασιών, θα κλείνει τμηματικά η δεξιά λωρίδα ταχείας κυκλοφορίας σε μήκος 200μ. περίπου με κατεύθυνση προς Λάρνακα και η τροχαία κίνηση θα διοχετεύεται στην αριστερή λωρίδα βραδείας κυκλοφορίας.

Το Τμήμα Δημοσίων Έργων απολογείται για την αναπόφευκτη ταλαιπωρία που θα προκληθεί και καλεί το κοινό όπως επιδείξει την απαραίτητη κατανόηση και συμμόρφωση με την προσωρινή οδική σήμανση και τις υποδείξεις της Αστυνομίας.

Το κοινό μπορεί να ενημερωθεί για τις πιο πάνω προγραμματισμένες εργασίες μέσω της ιστοσελίδας www.traffic4cyprus.org.cy, στην οποία δίδεται χαρτογραφική απεικόνιση των εργασιών και των επιπτώσεων στην κυκλοφορία κατά τη διάρκεια εκτέλεσής τους.

(ΜΛ/ΣΧ)