Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

16-05-2023 19:04

Συνέδριο για παρουσίαση της νέας Συμφωνίας Πλαίσιο «Framework for the Digital Transformation of Government Services»

Τη νέα Συμφωνία Πλαίσιο με τίτλο «Framework for the Digital Transformation of Government Services», η οποία ετοιμάστηκε στο πλαίσιο του Στρατηγικού Στόχου για ενίσχυση του ψηφιακού μετασχηματισμού των κυβερνητικών υπηρεσιών, θα παρουσιάσει σε συνέδριο το Υφυπουργείο Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής.

Το συνέδριο θα διεξαχθεί την Πέμπτη, 18 Μαΐου 2023, στις 8:30 π.μ., στο Συνεδριακό Κέντρο Φιλοξενία, στη Λευκωσία.

Στόχος του πλαισίου που θα παρουσιαστεί στο συνέδριο είναι η ενίσχυση των προσπαθειών για επιτάχυνση παροχής πολιτοκεντρικών ψηφιακών υπηρεσιών του δημοσίου, που να ικανοποιούν τις ανάγκες των πολιτών και των επιχειρήσεων. Το πλαίσιο καθορίζει, επίσης, τον νέο τρόπο ανάπτυξης ψηφιακών υπηρεσιών και συνεργασίας του Δημοσίου με τον Ιδιωτικό Τομέα.

Το Συνέδριο απευθύνεται σε προμηθευτές, Διευθύνοντες Συμβούλους και άλλα ανώτερα στελέχη οργανισμών με επίκεντρο τους τομείς της Τεχνολογίας, της Πληροφορικής και Επικοινωνίας, της ανάπτυξης Ηλεκτρονικών Υπηρεσιών, καθώς και σε Κυβερνητικούς Φορείς και εκπροσώπους. Οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν για τη Συμφωνία Πλαίσιο, τους μίνι διαγωνισμούς που θα διενεργούνται μέσω αυτής για την ανάπτυξη ψηφιακών υπηρεσιών, ακολουθώντας ευέλικτες μεθοδολογίες εργασίας (Agile) και τις πρόνοιες του Service Standard  του Digital Services Factory (DSF).

Εξειδικευμένα διαδικτυακά εργαστήρια, τα οποία θα απευθύνονται σε επαγγελματίες του τομέα, θα πραγματοποιηθούν τη Δευτέρα 22 και την Τρίτη 23 Μαΐου 2023. Στα εργαστήρια μέλη της ομάδας του Digital Services Factory θα παρουσιάσουν βέλτιστες πρακτικές και εμπειρίες (lessons learned) σε θέματα όπως ο σχεδιασμός με επίκεντρο τον χρήστη (User-Centered Design, User Research, Interaction Design), η τεχνική αρχιτεκτονική και η υλοποίηση (build) ψηφιακών υπηρεσιών.

Πληροφορίες σχετικά με το συνέδριο μπορείτε να βρείτε εδώ.

Πληροφορίες σχετικά με τα εξειδικευμένα διαδικτυακά εργαστήρια μπορείτε να βρείτε εδώ.

(ΕΧ/ΝΓ)