Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

18-05-2023 14:07

Η Επιτρόπος Ισότητας των Φύλων συναντήθηκε με τη Γενική Γραμματέα της ΠΕΟ

Η Επίτροπος Ισότητας των Φύλων κα Τζόζη Χριστοδούλου και η Γενική Γραμματέας της ΠΕΟ κα Σωτηρούλα Χαραλάμπους πραγματοποίησαν σήμερα συνάντηση, στην παρουσία και των μελών της Γραμματείας του Τμήματος Γυναικών της ΠΕΟ κ.κ. Μαρίνας Κούκου, Μαρίας Ψαρά, Αγγέλας Λοΐζου, Παναγιώτας Παναγιώτου και Δώρας Θεοδώρου.

Η Επίτροπος παρουσίασε σε συντομία το όραμα και τις πρωτοβουλίες που προτίθεται να προωθήσει και αναγνώρισε την ενεργό συμμετοχή της ΠΕΟ και του Τμήματος Γυναικών της Ομοσπονδίας στον Εθνικό Μηχανισμό για τα Δικαιώματα των Γυναικών, καθώς και σε άλλες επιτροπές και φορείς αρμόδιους για προώθηση της ισότητας των φύλων στην εργασία.

Η Γενική Γραμματέας της ΠΕΟ επανέλαβε τη σημασία της αύξησης των δομών φροντίδας και της εμπλοκής της τοπικής αυτοδιοίκησης προς υλοποίηση του εγχειρήματος. Αναφέρθηκε στην αναγνώριση της ποιότητας της γυναικείας εργασίας και στη συστηματοποίηση των προσπαθειών για ένταξη και επανένταξη γυναικών στην αγορά εργασίας.

Αναγνωρίζοντας τη διαχρονική στήριξη της ΠΕΟ στις προσπάθειες εμπέδωσης κουλτούρας ισότητας γυναικών και ανδρών, η Επίτροπος τόνισε πως ο επόμενος στρατηγικός σχεδιασμός, ο οποίος θα είναι τριετής και περιεκτικός, θα ετοιμαστεί από κοινού, από την πολιτεία και την κοινωνία των πολιτών.

 

(ΑΑ/ΜΒ/ΣΧ)

Σχετικά Ανακοινωθέντα