Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

08-06-2023 20:25

Δηλώσεις του Υπουργού Μεταφορών για Αποφάσεις του Υπουργικού Συμβουλίου που αφορούν την αγορά οχημάτων για χρήση από τους αξιωματούχους του κράτους

Ο Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων κ. Αλέξης Βαφεάδης προέβη σήμερα σε δηλώσεις στο Προεδρικό Μέγαρο αναφορικά με τις Αποφάσεις του Υπουργικού Συμβουλίου ως ακολούθως:

«Στη σημερινή συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου σχετικά με την αγορά οχημάτων για χρήση από τους αξιωματούχους του κράτους, έχω εισηγηθεί και το Υπουργικό Συμβούλιο έχει εγκρίνει, όπως προχωρήσουμε στην ακύρωση του προηγούμενου διαγωνισμού για την αγορά 32 συν τριών, προαίρεση, υβριδικών οχημάτων επειδή έχουν αλλάξει οι ανάγκες και οι προδιαγραφές του κράτους.

Για τις νέες προδιαγραφές, θα ακολουθηθεί το εξής πρότυπο για την αγορά 29 αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων συν τριών υβριδικών, plug-in hybrid, οχημάτων, συν ενός αμιγώς ηλεκτρικού οχήματος, συν ακόμα δύο υβριδικά ως προαίρεση.

Σκοπός αυτής της αλλαγής των προδιαγραφών είναι να προμηθευτεί το κράτος με αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα τα οποία θα είναι μηδενικών ρύπων και θα προσαρμοστούμε έτσι στις προθέσεις του κράτους για την πράσινη μετάβαση και ταυτόχρονα οι προδιαγραφές θα παραπέμπουν σε οχήματα που χρησιμοποιούνται από το ευρύ κοινό.

Εκτιμούμε έτσι ότι θα έχουμε επιπρόσθετα και μείωση στο κόστος αγοράς των οχημάτων αυτών, η δε συντήρηση των ηλεκτρικών εκτιμάται ότι θα είναι σχεδόν μηδενική».

(ΘΓ/ΙΣ)