Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

04-12-2023 17:54

Συμμετοχή της Υφυπουργού Ναυτιλίας παρά τω Προέδρω στο Συμβούλιο Μεταφορών της ΕΕ, στις Βρυξέλλες

Η Υφυπουργός Ναυτιλίας κα Μαρίνα Χατζημανώλη συμμετείχε στις εργασίες του Συμβούλιου Μεταφορών της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ), που πραγματοποιήθηκε σήμερα στις Βρυξέλλες.

Το Συμβούλιο υιοθέτησε τις Γενικές Προσεγγίσεις επί της δέσμης τεσσάρων νομοθετικών προτάσεων για τη θαλάσσια ασφάλεια, που αφορούν σε υποχρεώσεις του κράτους σημαίας και κράτους λιμένα. Η Υφυπουργός υποστήριξε τις προτάσεις επί των εν λόγω νομοθετικών προτάσεων. Υπογράμμισε ότι η Κύπρος υποστηρίζει, ως γενική αρχή, πρωτοβουλίες οι οποίες έχουν ως στόχο την ενίσχυση του επιπέδου ασφάλειας και την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος, διασφαλίζοντας παράλληλα την ανταγωνιστικότητα της ναυτιλίας της ΕΕ.

Στο περιθώριο του Συμβουλίου, η Υφυπουργός είχε διμερείς συναντήσεις με τους Υπουργούς Μεταφορών της Γερμανίας και του Βελγίου, κατά τις οποίες συζήτησαν επίκαιρα θέματα και προκλήσεις που απασχολούν την παγκόσμια και ευρωπαϊκή ναυτιλία. Πρόσθετα, κατά τη συνάντηση με το Βέλγιο έγινε ενημέρωση για τις προτεραιότητες της επερχόμενης Προεδρίας του Συμβουλίου.  

Σε δηλώσεις της μετά την ολοκλήρωση του Συμβουλίου η Υφυπουργός Ναυτιλίας δήλωσε τα εξής:

«Σήμερα, στο Συμβούλιο Μεταφορών υιοθετήσαμε τη δέσμη τεσσάρων νομοθετικών προτάσεων για τη θαλάσσια ασφάλεια, στην οποία η Κύπρος, ως σημαντικό κράτος σημαίας και κράτος λιμένα, προσδίδει ιδιαίτερη σημασία.

Υποστηρίζουμε με θέρμη πρωτοβουλίες, οι οποίες έχουν ως στόχο την ενίσχυση του επιπέδου ασφάλειας και την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος και οι οποίες παράλληλα διασφαλίζουν την ανταγωνιστικότητα της ναυτιλίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Θα ήθελα να συγχαρώ ιδιαίτερα την Ισπανική Προεδρία για την πολύ καλή δουλειά που έγινε κατά τη διάρκεια των συζητήσεων και όλα τα κράτη μέλη και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την εποικοδομητική τους προσέγγιση. 

Επίσης, είχα την ευκαιρία να συναντηθώ με τους ομολόγους μου της Γερμανίας και του Βελγίου, με τους οποίους συζητήσαμε τα επίκαιρα θέματα και προκλήσεις που απασχολούν την ευρωπαϊκή και παγκόσμια ναυτιλία.

Επιπλέον, κατά τη συνάντηση με το Βέλγιο ενημερωθήκαμε για τις προτεραιότητες της επερχόμενης Προεδρίας του Συμβουλίου».

Για το βίντεο με τις δηλώσεις της Υφυπουργού Ναυτιλίας στο Συμβούλιο Μεταφορών της ΕΕ, πατήστε εδώ.

 (ΜΠατ/ΕΠ/ΓΣ)