Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

19-03-2024 11:28

Κυπριακός Οργανισμός Τυποποίησης και ΕΤΕΚ ανανέωσαν τη μεταξύ τους Συμφωνία για το 2024

Ο Κυπριακός Οργανισμός Τυποποίησης (CYS) και το Επιστημονικό Τεχνικό Επιμελητήριο Κύπρου (ΕΤΕΚ) ανανέωσαν για δέκατη συνεχή χρονιά τη Συμφωνία τους (Ειδική Συνδρομή) για τη διευκόλυνση πρόσβασης στα πρότυπα από τα μέλη του ΕΤΕΚ.

Μέσω της Συμφωνίας αυτής, τα μέλη του ΕΤΕΚ έχουν δικαίωμα πρόσβασης χωρίς χρέωση στα πρώτα τρία ευρωπαϊκά (CYS EN, CYS EN ISO, CYS EN IEC) ή/και εθνικά (CYS, CYS ISO) πρότυπα που θα προμηθευτούν, καθώς και άλλα προνόμια.

Δικαιούχοι είναι:

α) Μέλη του ΕΤΕΚ (φυσικά πρόσωπα), τα οποία έχουν σε ισχύ άδεια ασκήσεως επαγγέλματος για το 2024.

β) Όσοι έχουν τακτοποιημένες τις οικονομικές τους υποχρεώσεις και με βάση την επαγγελματική τους κατάσταση στο μητρώο μελών είναι άνεργοι, συνταξιούχοι ή κάτοικοι εξωτερικού.

Τα μέλη που πληρούν τα πιο πάνω κριτήρια μπορούν να εγγραφούν στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του CYS, για να αποκτήσουν πρόσβαση στα πρότυπα, ακολουθώντας τον πιο κάτω σύνδεσμο: https://std-ol.cys.org.cy/RegisterEtek.

Σημειώνεται ότι όσοι έχουν ήδη εγγραφεί στην πλατφόρμα του CYS και έχουν εν ισχύ άδεια άσκησης επαγγέλματος για το 2024 ΔΕΝ χρειάζεται να επαναλάβουν τη διαδικασία εγγραφής στην πλατφόρμα.

Η συμφωνία για δωρεάν πρόσβαση σε πρότυπα ισχύει μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου 2025, ενώ υπάρχει η δυνατότητα συνδρομής σε προνομιακά σχήματα με πολύ χαμηλό ετήσιο τέλος.

Μέσω της Συμφωνίας αυτής δίνεται έμφαση στη στήριξη των Μηχανικών για εξειδίκευση στα πρότυπα, παρέχοντάς τους την ευκαιρία για απόκτηση νέων γνώσεων και δεξιοτήτων στον τομέα της Μηχανικής επιστήμης.

(ΕΠ/ΓΣ)