Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

22-03-2024 09:31

Δηλώσεις του Υπουργού Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων αναφορικά με την έγκριση από το Υπουργικό Συμβούλιο για αγορά λεωφορείων για τις ανάγκες των εγκλωβισμένων

Μετά το πέρας της συνεδρίας του Υπουργικού Συμβουλίου την Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024, όπου εγκρίθηκε η αγορά δύο λεωφορείων που θα εξυπηρετούν τις ανάγκες των εγκλωβισμένων σε Ριζοκάρπασο, Κορμακίτη και Καρπάσια, ο Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων κ. Αλέξης Βαφεάδης προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Μετά από αίτημα της Επικεφαλής Ανθρωπιστικών Θεμάτων Αγνοουμένων και Εγκλωβισμένων τον Νοέμβριο 2023, έχουμε εξετάσει το ενδεχόμενο προμήθειας δύο νέων λεωφορείων για τις ανάγκες των εγκλωβισμένων στον Κορμακίτη, το Ριζοκάρπασο και τα Καρπάσια. Το Υπουργικό Συμβούλιο σήμερα έχει εγκρίνει την αγορά δύο νέων λεωφορείων 30 θέσεων για τον Κορμακίτη και τα Καρπάσια, και 50 θέσεων για το Ριζοκάρπασο. Αναμένουμε ότι αυτά θα τεθούν σε κυκλοφορία σε 18 με 20 μήνες και θα εξυπηρετήσουν τις ανάγκες των εγκλωβισμένων μας για διακίνηση προς και από τα νοσοκομεία στις ελεύθερες περιοχές και για οποιαδήποτε άλλη χρήση υπάρχει και προκύπτει στις κοινότητες. Η ανάγκη έχει προκύψει, διότι τα λεωφορεία, τα οποία έχουν ήδη και λειτουργούν, έχουν αυξημένο κόστος συντήρησης και επιδιόρθωσης και τα έξοδα, τα οποία χρειάζονται, τα καθιστούν πλέον ασύμφορα. Συνεπώς, προχωρούμε με αυτήν την αντικατάσταση, για να έχουν καλύτερα μέσα στη διάθεσή τους».

(ΣαΠ/ΜΣ)