Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

28-03-2024 11:45

Ανακοινώσεις του Τμήματος Δημοσίων Έργων για εργασίες στις Επαρχίες Λάρνακας, Λεμεσού και Πάφου

1. Εργασίες αντικατάστασης εξοπλισμού σηματοδότησης στις Επαρχίες Λεμεσού και Πάφου

 

Το Τμήμα Δημοσίων Έργων, Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων ανακοινώνει ότι από τις 25/3/2024 έχουν ξεκινήσει οι εργασίες αντικατάστασης πεπαλαιωμένου εξοπλισμού σηματοδότησης από ιδιωτική εταιρεία σε 47 φωτοελεγχόμενες συμβολές και 31 διαβάσεις πεζών τύπου Pelican στην ευρύτερη περιοχή Λεμεσού και Πάφου, με νέου τύπου χαμηλής κατανάλωσης (Extra Low Voltage - ELV) με λαμπτήρες LED, σύστημα καταμέτρησης εναπομείναντα χρόνου (Pedestrian Countdown) και σύστημα ζήτησης τύπου αφής για πεζούς.

 

Οι εργασίες αντικατάστασης του εξοπλισμού σε κάθε σημείο θα ολοκληρώνονται εντός μιας ημέρας εκτός απροόπτου. Κατά τη διάρκεια των εργασιών οι φωτοελεγχόμενες συμβολές και οι διαβάσεις πεζών θα παραμένουν εκτός λειτουργίας και, αν κριθεί αναγκαίο, θα τοποθετούνται προσωρινά φώτα τροχαίας.

Την εβδομάδα 1/4/2024 – 7/4/2024 θα διεξάγονται εργασίες στις συμβολές / διαβάσεις πεζών:

  • Λεωφ. Γεωργίου Α' (B1) / Αριάδνης (Φώτα Τροχαίας - Λεμεσός)
  • Λεωφ. Αρχ. Μακαρίου Γ' / Στ. Στυλιανίδη (Φώτα Τροχαίας - Λεμεσός)
  • Λεωφ. Σπ. Κυπριανού / Π. Αναγνωστοπούλου (Φώτα Τροχαίας - Λεμεσός)
  • Λεωφ. Ν. Νικολαΐδη / Θ. Κολοκοτρώνη (Φώτα Τροχαίας - Πάφος)

2. Εργασίες του Συμβουλίου Αποχετεύσεως Λάρνακας στο Κίτι

Το Γραφείο Επαρχιακού Μηχανικού Λάρνακας, Τμήμα Δημοσίων Έργων, Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων ανακοινώνει ότι την περίοδο 2/4/2024 – 30/4/2024, στη Λεωφόρο Αρχιεπισκόπου Μακαρίου στο Κίτι, θα διεξάγονται εργασίες κατασκευής αποχετευτικού συστήματος από το Συμβούλιο Αποχετεύσεως Λάρνακας.

Κατά την πιο πάνω περίοδο, τμήμα της Λεωφόρου Αρχ. Μακαρίου, από τη συμβολή της με την οδό Γρ. Αυξεντίου μέχρι την οδό Άχνας και στις δύο κατευθύνσεις θα είναι κλειστό, και η τροχαία κίνηση θα διοχετεύεται μέσω παρακείμενων δρόμων.

3. Εργασίες κλαδέματος στη Λάρνακα

Το Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, Τμήμα Δημοσίων Έργων, Γραφείο Επαρχιακού Μηχανικού Λάρνακας ανακοινώνει ότι την περίοδο 2/4/2024 – 14/6/2024, καθημερινά εκτός σαββατοκύριακων, μεταξύ των ωρών 08:30 – 14:30, στους αυτοκινητόδρομους Λάρνακας – Κοφίνου και Αεροδρoμίου Λάρνακας - Ριζοελιάς και στις δύο κατευθύνσεις, θα εκτελούνται εργασίες κλαδέματος και ποτίσματος δέντρων στο έρεισμα του δρόμου από το Τμήμα Δασών.

Κατά τη διάρκεια των εργασιών θα κλείνει τμηματικά το έρεισμα των αυτοκινητοδρόμων, σε μήκος 300 μέτρων ανά φορά, χωρίς το κλείσιμο λωρίδας κυκλοφορίας. 

4. Κλειστό τμήμα λεωφόρου λόγω εορταστικής παρέλασης στην Αραδίππου

Το Γραφείο Επαρχιακού Μηχανικού Λάρνακας, Τμήμα Δημοσίων Έργων, Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων ανακοινώνει ότι τη Δευτέρα, 1η Απριλίου 2024, μεταξύ των ωρών 07:00 – 13:00, στις Λεωφόρους Αρχ. Μακαρίου και Γρ. Αυξεντίου στην Αραδίππου, θα πραγματοποιηθεί εορταστική παρέλαση, από τον Δήμο Αραδίππου.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, τμήμα της Λεωφόρου Αρχ. Μακαρίου, από τη συμβολή της με τη Λεωφόρο  Γρ. Αυξεντίου μέχρι τη συμβολή της με τη Λεωφόρο 1ης Απριλίου, θα είναι κλειστό και η τροχαία κίνηση θα διοχετεύεται μέσω παρακείμενων δρόμων.

5. Εργασίες στον αυτοκινητόδρομο Λεμεσού - Λευκωσίας

Το Γραφείο Επαρχιακού Μηχανικού Λεμεσού, Τμήμα Δημοσίων Έργων, Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων ανακοινώνει ότι την περίοδο  2/4/2024 - 25/4/2024,  από τις 21:00 μέχρι τις 06:00 της επόμενης ημέρας, καθημερινά εκτός Παρασκευής και σαββατοκύριακων, θα εκτελούνται εργασίες αντικατάστασης στηθαίων ασφαλείας σε τμήματα του αυτοκινητόδρομου Λεμεσού – Λευκωσίας, στο τμήμα από τον κόμβο Μονής μέχρι τον κόμβο νέου Νοσοκομείου και στις δύο κατευθύνσεις.

Κατά τη διάρκεια εκτέλεσης των εργασιών θα κλείνει τμηματικά σε μήκος 200μ. η μία λωρίδα κυκλοφορίας του αυτοκινητόδρομου, και η τροχαία κίνηση θα διοχετεύεται στη διπλανή λωρίδα κυκλοφορίας.

6. Εργασίες συλλογής αποβλήτων στον αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας -  Λεμεσού 

Το Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, Τμήμα Δημοσίων Έργων, Γραφείο Επαρχιακού Μηχανικού Λεμεσού ανακοινώνει ότι το Σάββατο, 30/3/2024, από τις 07:00 μέχρι τις 12:00, στον αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας - Λεμεσού (Α1), στο τμήμα Σκαρίνου – Ακτής του Κυβερνήτη, θα εκτελούνται εργασίες συλλογής αποβλήτων από την κεντρική νησίδα του αυτοκινητόδρομου.

Κατά τη διάρκεια διεξαγωγής των εργασιών θα κλείνει τμηματικά η λωρίδα ταχείας κυκλοφορίας με κατεύθυνση προς Λεμεσό, και η τροχαία κίνηση θα διοχετεύεται στη λωρίδα βραδείας κυκλοφορίας και θα γίνεται διαχείριση της τροχαίας κίνησης με το σύστημα κινητού εργοταξίου.

Το Τμήμα Δημοσίων Έργων απολογείται για την αναπόφευκτη ταλαιπωρία που θα προκληθεί και καλεί το κοινό όπως επιδείξει την απαραίτητη κατανόηση και συμμόρφωση με την προσωρινή οδική σήμανση.

(ΑΦ/ΕΠ)