Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

05-04-2024 15:15

Σύσφιξη συνεργασίας Τμήματος Φυλακών – Αγίας Σκέπης

Εθιμοτυπική επίσκεψη στο πλαίσιο της ενίσχυσης της μεταξύ τους συνεργασίας πραγματοποίησαν ο Αναπληρωτής Διευθυντής του Τμήματος Φυλακών κ. Χάρης Φιλιππίδης και στελέχη του Τμήματος Φυλακών στη Θεραπευτική Κοινότητα Αγία Σκέπη. 

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης πραγματοποιήθηκε συνάντηση και συζήτηση για τον τρόπο και τις αρχές λειτουργίας της Αγίας Σκέπης, το θεραπευτικό πρόγραμμα και τα αποτελέσματά του, τα ποσοστά επιτυχίας και υποτροπής, αλλά και τρόπους ανάπτυξης και εμβάθυνσης της συνεργασίας. 

Ακολούθησε ξενάγηση στους χώρους της Κοινότητας, στα εργαστήρια και στις δομές, ενώ οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν και βιολογικά προϊόντα, τα οποία παράγονται στην Αγία Σκέπη ως μέρος του θεραπευτικού προγράμματος.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης το Τμήμα Φυλακών χάρισε στην Αγία Σκέπη ξύλινα παγκάκια, τα οποία κατασκεύασαν κρατούμενοι στο πλαίσιο των μαθημάτων ξυλουργικής επιπλοποιίας, που προσφέρονται στα σχολεία του Τμήματος Φυλακών. Σημειώνεται ότι από το 2014 αρκετοί κρατούμενοι πέρασαν την πόρτα της Αγίας Σκέπης, αναζητώντας θεραπεία από τις εξαρτησιογόνες ουσίες, και ένας μεγάλος αριθμός από αυτούς τα κατάφεραν να κάνουν μια νέα αρχή στη ζωή τους.

(ΝΓιαν/ΕΑθ)