Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

12-04-2024 13:58

Ανακοίνωση του Τμήματος Δημοσίων Έργων για έργα στις Επαρχίες Λεμεσού και Λάρνακας

1.    Εργασίες στην ευρύτερη περιοχή Λεμεσού και Πάφου

Το Γραφείο Επαρχιακού Μηχανικού Λεμεσού, Τμήμα Δημοσίων Έργων, Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, ανακοινώνει ότι από τις 25/03/2024 ξεκίνησαν οι εργασίες αντικατάστασης πεπαλαιωμένου εξοπλισμού σηματοδότησης από ιδιωτική εταιρεία σε 47 φωτοελεγχόμενες συμβολές και 31 διαβάσεις πεζών τύπου Pelican, στην ευρύτερη περιοχή Λεμεσού και Πάφου, με νέου τύπου χαμηλής κατανάλωσης (Extra Low Voltage-ELV) με λαμπτήρες LED, με σύστημα καταμέτρησης εναπομείναντα χρόνου (Pedestrian Countdown) και σύστημα ζήτησης τύπου αφής για πεζούς.

Οι εργασίες αντικατάστασης του εξοπλισμού σε κάθε σημείο θα ολοκληρώνονται εντός μιας ημέρας, εκτός απροόπτου και κατά τη διάρκεια των εργασιών οι φωτοελεγχόμενες συμβολές και οι διαβάσεις πεζών θα παραμένουν εκτός λειτουργίας, εκτός και αν κριθεί αναγκαίο θα τοποθετούνται προσωρινά φώτα τροχαίας.

Την εβδομάδα 15/4/2024 - 21/4/2024, θα διεξάγονται εργασίες στις συμβολές/διαβάσεις πεζών:

  • Λεωφόρος Φρ. Ρούζβελτ / Αβάννας / Τσιφλικουδιών (Φώτα Τροχαίας-Λεμεσός)
  • Λεωφόρος Γεωργίου Α' (B1) (παρά το ξενοδοχείο Londa) - Διάβαση Πεζών-Λεμεσός
  • Λεωφόρος 28ης Οκτωβρίου (ζωολογικός κήπος) - Διάβαση Πεζών-Λεμεσός
  • Λεωφόρος 28ης Οκτωβρίου (Δημοτική Πινακοθήκη) - Διάβαση Πεζών-Λεμεσός
  • Λεωφόρος Σπ. Κυπριανού (παρά την οδό Ν. Αναστασιάδη) - Διάβαση Πεζών-Λεμεσός
  • Λεωφόρος 28ης Οκτωβρίου (παρά την οδό Κέρκυρας) - Διάβαση Πεζών-Λεμεσός
  • Λεωφόρος Προμαχών Ελευθερίας (παρά την οδό Χαλκίδος) - Διάβαση Πεζών-Λεμεσός

 2.    Εργασίες για το Έργο «Βελτίωση του Παρακαμπτήριου Δρόμου Γερμασόγειας», Φάση Α’

Το Γραφείο Επαρχιακού Μηχανικού Λεμεσού, Τμήμα Δημοσίων Έργων, Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, ανακοινώνει ότι οι εργασίες για το Έργο «Βελτίωση του Παρακαμπτήριου Δρόμου Γερμασόγειας», Φάση Α’, συνεχίζονται κανονικά.

Tην περίοδο από την Κυριακή, 14/04/2024, μέχρι και την Τετάρτη, 24/04/2024, θα εκτελούνται εργασίες στη συμβολή της οδού Πατρών (Δυτικό Τμήμα) με την οδό Αγίας Παρασκευής. Κατά τη διάρκεια εκτέλεσης των εργασιών, το τμήμα της συμβολής των δύο οδών, θα είναι κλειστό για τη διακίνηση από και προς Άγιο Αθανάσιο - Σφαλαγγιώτισσα, ενώ η τροχαία κίνηση από και προς φράγμα Γερμασόγειας - Φοινικάρια θα συνεχίσει να γίνεται μέσω παρακείμενης προσωρινής οχηματικής πρόσβασης, η οποία ρυθμίζεται με φώτα τροχαίας.  Κατά τη διάρκεια των εργασιών, η οδός Πατρών από τη συμβολή της με την οδό Μεγάλου Θεοδοσίου μέχρι τον Δημοτικό χώρο στάθμευσης θα είναι ανοιχτή μόνο για κατοίκους της περιοχής. Η τροχαία κίνηση από και προς την περιοχή Αγίου Αθανάσιου - Σφαλαγγιώτισσας θα γίνεται μέσω των οδών Μεγάλου Θεοδοσίου (κοιμητήριο, κοινοτικό νηπιαγωγείο, εκκλησία Αγίας Παρασκευής, Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Γερμασόγειας) και οδό Αγίας Παρασκευής.

Την Τετάρτη, 17/04/2024, θα δοθεί στην κυκλοφορία το τμήμα της οδού Αγίου Γεωργίου από τη συμβολή της με τη Λεωφόρο Μίκη Θεοδωράκη μέχρι τη συμβολή της με την οδό Μιχαλάκη Καραολή και η διακίνηση από/προς Μουτταγιάκα μέσω της οδού αυτής θα γίνεται κανονικά.

Οι υπόλοιπες κυκλοφοριακές διευθετήσεις παραμένουν ως έχουν.

3.    Εργασίες χάραξης οριζόντιας σήμανσης στη Λεωφόρο Σπύρου Κυπριανού (Κολωνακίου)

Το Γραφείο Επαρχιακού Μηχανικού Λεμεσού, Τμήμα Δημοσίων Έργων, Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, ανακοινώνει ότι τη Δευτέρα, 15/04/2024, και την Τρίτη, 16/04/2024, από η ώρα 8:00 το βράδυ μέχρι τις 5:00 το πρωί της επόμενης μέρας, θα εκτελούνται εργασίες χάραξης οριζόντιας σήμανσης στη Λεωφόρο Σπύρου Κυπριανού (Κολωνακίου).

Κατά τη διάρκεια εκτέλεσης των εργασιών, τμήματα της Λεωφόρου Σπύρου Κυπριανού (Κολωνακίου), από τη φωτοελεγχόμενη συμβολή της με τη Λεωφόρο Αγίου Αθανασίου μέχρι τη φωτοελεγχόμενη συμβολή της με την οδό Χριστάκη Κράνου θα είναι κλειστά και η τροχαία κίνηση θα διοχετεύεται διαμέσου της Λεωφόρου Αγίου Αθανασίου, των οδών Καντάρας, Εδέσσης, Γρίβα Διγενή, Χριστάκη Κράνου και τον Παραλιακό Δρόμο.

4.    Εργασίες στην επαρχία Λάρνακας

Το Γραφείο Επαρχιακού Μηχανικού Λάρνακας, Τμήμα Δημοσίων Έργων, Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, ανακοινώνει ότι τη Δευτέρα, 15/04/2024, μεταξύ των ωρών 9:00 το πρωί με 1:00 το μεσημέρι, θα γίνονται εργασίες αντικατάστασης τμήματος υφιστάμενου αγωγού από το Τμήμα Αναπτύξεως Υδάτων, στη Λεωφόρο Βάττενας στην Ορμήδεια,.

Κατά τη διάρκεια εκτέλεσης των εργασιών, θα κλείσει το τμήμα της Λεωφόρου Βάττενας, από τη συμβολή της με την οδό Χριστοδούλου μέχρι τη συμβολή της με την οδό Ανδρέα Καρκαβίτσα, και από τις δύο κατευθύνσεις, και η τροχαία κίνηση θα διοχετεύεται μέσω παρακείμενων δρόμων.  Για τους κατοίκους της περιοχής θα υπάρχουν ειδικές διευθετήσεις.

Το Τμήμα Δημοσίων Έργων απολογείται για την αναπόφευκτη ταλαιπωρία, που θα προκληθεί και καλεί το κοινό όπως επιδείξει την απαραίτητη κατανόηση και να συμμορφώνεται με την προσωρινή οδική σήμανση και τις υποδείξεις της Αστυνομίας.

(ΝΓιαν/ΜΣ)