Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

13-02-2019 08:31

Ομιλία Υπουργού Μεταφορών κας Βασιλικής Αναστασιάδου στα εγκαίνια της έκθεσης ζωγραφικής «Ο Κόσμος μας»

«Στη φύση, το φως δημιουργεί το χρώμα. Στον πίνακα ζωγραφικής, το χρώμα δημιουργεί το φως», είχε πει κάποτε ο Γερμανοαμερικανός ζωγράφος Hans Hofmann.

Η ζωγραφική φίλες και φίλοι, είναι φως γιατί αφουγκράζεται την φωνή των βουβών πραγμάτων τους δίνει έκφραση, και τα μετουσιώνει σε κώδικα απτό, ορατό, σε πράξη ζωντανή και αναντίρρητη.

Είναι λοιπόν με μεγάλη χαρά που αποδέχθηκα την πρόσκληση της φίλης Αντιγόνης Παπαδοπούλου για να παραστώ και να χαιρετίσω τα εγκαίνια της ομαδικής έκθεσης ζωγραφικής με τίτλο «Ο Κόσμος μας», την οποία παρουσιάζουν σήμερα ο Πολιτιστικός Λαογραφικός Όμιλος Λευκωσίας, σε συνεργασία με τον Πολυχώρο Λόγου και Τέχνης «ΡΟΕΣ».

Με την παρουσία μας σε αυτό τον όμορφο χώρο πολιτισμού, εκφράζουμε τη συμπαράσταση και τη στήριξη μας προς τους ανθρώπους που αγαπούν και στηρίζουν την τέχνη. Στους ανθρώπους, που αποτυπώνουν τα συναισθήματα τους σε ένα πίνακα, με τρόπο θαυμαστό και μαγικό.

Η ζωγραφική και γενικότερα η τέχνη, αγαπητοί φίλοι, δίνουν χρώμα και ποιότητα στον κόσμο μας. Κάθε εικαστικό γεγονός αποτελεί βήμα προόδου και ενίσχυσης του πολιτισμού, τόσο γιατί φέρνει σε επαφή το κοινό με τις τέχνες, όσο και γιατί δίνει την ευκαιρία γνωριμίας με το έργο των καλλιτεχνών.

Ο πολιτισμός, μέσα από την τέχνη, είναι μια παγκόσμια γλώσσα που έχει την ικανότητα να ενώνει, να διαμορφώνει κοινωνική πολιτική, και να φέρνει τους ανθρώπους πιο κοντά, μακριά από στερεότυπα και προκαταλήψεις.

Για αυτούς τους πολύ σημαντικούς λόγους, επιθυμώ  να ευχαριστήσω θερμά όλους τους δημιουργούς, την Ανέττα Στυλιανού,  την Αντιγόνη Παπαδοπούλου, την Αρίστη Χατζησάββα, τον Γιώργο Ζενιέρη, τον Κυριάκο Σπύρου, τον Φίλιππο Νικολαΐδη και τον Χρίστο Χριστοδούλου. Η προσφορά τους στην ζωγραφική, την τέχνη και κατ’  επέκταση στον πολιτισμό, είναι ανεκτίμητη. Είμαι βέβαιη πως η έκθεση, στην οποία έβαλαν πολλές ώρες δουλειάς και μπόλικο μεράκι, θα στεφθεί με απόλυτη επιτυχία.

Ας αφήσουμε λοιπόν τα χρώματα να μας μιλήσουν και να μας ταξιδέψουν στον κόσμο των δημιουργών τους, καθώς απόψε, αυτοί είναι οι πρωταγωνιστές.

(ΔΚ)