Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

01-04-2019 13:17

Συμφωνία συνεργασίας στον τομέα των αερομεταφορών, υπέγραψαν στο Ριάντ, Κύπρος και Σαουδική Αραβία

Συμφωνία στον τομέα των αερομεταφορών, υπέγραψαν σήμερα η Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων κα Βασιλική Αναστασιάδου και ο Υπουργός Μεταφορών του Βασιλείου της Σαουδικής Αραβίας Dr. Nabeel M. Al-Amudi. Η συμφωνία μεταξύ των δύο χωρών, υπογράφηκε στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Συνόδου για τις αερομεταφορές, η οποία πραγματοποιείται στο Ριάντ μεταξύ 1 – 2 Απριλίου 2019.

Η συμφωνία αντικαθιστά ουσιαστικά τη συμφωνία αεροπορικών μεταφορών μεταξύ της Κυπριακής Δημοκρατίας και του Βασιλείου της Σαουδικής Αραβίας που υπεγράφη το 2002 και το Μνημόνιο, το οποίο υπογράφηκε το 1998.  Επικαιροποιεί το νομικό πλαίσιο για τις αεροπορικές επιχειρήσεις μεταξύ και πέραν των δύο χωρών, κάτι που κρίθηκε αναγκαίο, προκειμένου να αντανακλά τις αλλαγές στο ιδιαίτερα ανταγωνιστικό και ταχέως μεταβαλλόμενο περιβάλλον των αεροπορικών μεταφορών και την ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Οι συμφωνηθείσες διατάξεις παρέχουν, παράλληλα,, στα δύο μέρη τη δυνατότητα να ορίζουν πολλαπλές αεροπορικές εταιρείες για τη διεξαγωγή απευθείας πτήσεων μεταξύ των δύο χωρών χωρίς περιορισμούς, όσον αφορά τη χωρητικότητα, τον αριθμό των συχνοτήτων και τους τύπους αεροσκαφών. Επιπλέον, οι καθορισμένες αεροπορικές εταιρείες των δύο χωρών έχουν το δικαίωμα να εκτελούν όλες τις πτήσεις μεταφοράς φορτίου, χωρίς περιορισμούς από και προς όλα τα διεθνή σημεία.

(ΔΚ)