Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

11-11-2019 14:08

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως κ. Γιώργος Σαββίδης ενημέρωσε τη Δημοκρατική Παράταξη για την προωθούμενη δικαστηριακή μεταρρύθμιση

Για τις ενέργειες που έχουν γίνει αλλά και για το πώς η Κυβέρνηση προτίθεται να προχωρήσει ώστε να ολοκληρωθεί η μεταρρύθμιση του δικαστηριακού συστήματος της Κύπρου, ενημέρωσε την αντιπροσωπεία της Δημοκρατικής Παράταξης (ΔΗ.ΠΑ.), υπό τον Πρόεδρο της κ. Μάριο Καρογιάν, ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως κ. Γιώργος Σαββίδης.

Σε δηλώσεις μετά από τη συνάντηση, η οποία πραγματοποιήθηκε το πρωί στο Υπουργείο Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως, ο κ. Σαββίδης, ευχαρίστησε τον κ. Καρογιάν και τους συνεργάτες του για τη μακρά συνάντηση, η οποία, όπως σημείωσε, πηγάζει από το ενδιαφέρον και την επιθυμία της ΔΗ.ΠΑ. να ενημερωθεί για το σοβαρό θέμα του δικαστηριακού συστήματος, το οποίο προχωρεί με γοργούς ρυθμούς.  

«Είχαμε μια πολύ εποικοδομητική και μακρά συνάντηση, κατά την οποίαν ανταλλάξαμε απόψεις για τη μεταρρύθμιση του δικαστηριακού συστήματος. Κατά τη συνάντηση, είχα την ευκαιρία να παρουσιάσω το όραμα της μεταρρύθμισης σε όλη του την έκταση και μορφή και πραγματικά ευχαριστήθηκα τη συνομιλία μας με τον κ. Καρογιάν και τους συνεργάτες του, γιατί έγινε ένας γόνιμος διάλογος και μια πολύ χρήσιμη ανταλλαγή απόψεων, η οποία δεικνύει  το ενδιαφέρον το οποίο υπάρχει για την υλοποίηση της μεγαλεπήβολης αυτής μεταρρύθμισης», υπογράμμισε ο κ. Υπουργός, για να προσθέσει ότι οι εισηγήσεις της ΔΗ.ΠΑ. θα μελετηθούν από το  Υπουργείο. 

Από την πλευρά του ο κ. Καρογιάν, ανέφερε ότι έγινε ανταλλαγή απόψεων με τον κ. Υπουργό επί της μεταρρύθμισης της δικαστικής εξουσίας αλλά και του ευρύτερου θέματος της απονομής της Δικαιοσύνης, με τη ΔΗ.ΠΑ να καταθέτει προτάσεις και εισηγήσεις.

«Οφείλω να πω ότι η δουλειά που έχει γίνει και από τον τέως Υπουργό Δικαιοσύνης και από τον νυν Υπουργό, είναι εξαιρετική. Έγινε ένας μεγάλος κύκλος επαφών και είμαστε σε ένα στάδιο όπου τα πράγματα προσεγγίζουν προς τη φάση που θα ολοκληρωθεί αυτή η μεγάλη μεταρρύθμιση της δικαστηριακής εξουσίας. Η δική μας άποψη είναι ότι κινούμαστε σε πολύ σωστή κατεύθυνση. Υπάρχουν πράγματα τα οποία χρήζουν περαιτέρω ζύμωσης, όμως οι γενικές γραμμές οφείλουμε να πούμε, οι κατευθύνσεις, η πρώτη ύλη που έχει τεθεί είναι προς την κατεύθυνση εκείνη που θα υποβοηθήσει τη δικαστική εξουσία ώστε να λειτουργήσει με έναν καλύτερο τρόπο, να γίνεται πιο ασφαλής και πιο γρήγορη η απονομή της Δικαιοσύνης και βεβαίως, να υπάρξει εκείνος ο διαχωρισμός σε τομείς έτσι που να κινηθούμε με πολύ πιο γοργούς ρυθμούς», σημείωσε, μεταξύ άλλων, ο κ. Καρογιάν.

(ΜΛ)