Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

29-12-2019 11:38

Η δράση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας κατά το τελευταίο εικοσιτετράωρο

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία από τις 06.00 της 28ης Δεκεμβρίου 2019 μέχρι και τις 06.00 της 29ης  Δεκεμβρίου 2019 ανταποκρίθηκε σε 18 κλήσεις για βοήθεια, πέντε πυρκαγιές, 11 ειδικές εξυπηρετήσεις και μία ψευδής κλήση.

Η ώρα 16.21 λήφθηκε κλήση για πυρκαγιά σε διώροφη κατοικία στην οδό Πέτρου Ψυλίδη στην Παλουριώτισσα. Ανταποκρίθηκαν μέλη της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας από τους  Πυροσβεστικούς Σταθμούς Λευκωσίας με τρία στελεχωμένα πυροσβεστικά οχήματα και η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο η ώρα 16.55. Η πυρκαγιά ξεκίνησε από την καπνοδόχο του τζακιού και επεκτάθηκε στην ξύλινη στέγη στο δεύτερο όροφο. Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς χρησιμοποιήθηκαν, αναπνευστικές συσκευές και έγινε μερική αποδόμηση της οροφής. Δεν κινδύνευσε κανένας από τους ενοίκους

Η ώρα 00.41 λήφθηκε κλήση για πυρκαγιά σε διώροφη κατοικία στην οδό Παντελή Κατελάρη στο χωριό Μάμμαρι. Ανταποκρίθηκαν μέλη της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας από τον Πυροσβεστικό Σταθμό Λακατάμιας με δύο στελεχωμένα πυροσβεστικά οχήματα και η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο η ώρα 02.00. Η πυρκαγιά ξεκίνησε από την καπνοδόχο του τζακιού και περιορίστηκε στην ξύλινη στέγη στο δεύτερο όροφο. Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς χρησιμοποιήθηκαν, αναπνευστικές συσκευές και έγινε μερική αποδόμηση της οροφής. Δεν κινδύνευσε κανένας από τους ενοίκους.

Η ώρα 07.08 σήμερα το πρωί λήφθηκε κλήση για πυρκαγιά σε βοηθητικό υποστατικό το οποίο συνόρευε με διώροφη κατοικία στην οδό Απολλώνιου Κιτιέως  στην τουρκοκυπριακή συνοικία στη Λάρνακα. Ανταποκρίθηκαν μέλη της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας από  τον Πυροσβεστικό Σταθμό Λάρνακας με δύο στελεχωμένα πυροσβεστικά οχήματα και η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο η ώρα 07.22. Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς χρησιμοποιήθηκαν αυλοί νερού, αριθμός  αναπνευστικών συσκευών και συσκευή εξαερισμού. Από την πυρκαγιά και τη θερμότητα έπαθε εκτεταμένες ζημιές το περιεχόμενο του υποστατικού (είδη επίπλωσης και ηλεκτρικές συσκευές). Εκ πρώτης όψεως φαίνεται η πυρκαγιά να ξεκίνησε από αναμμένο κερί.

Η ώρα 09.12 σήμερα το πρωί λήφθηκε κλήση από την Αστυνομία και την Υπηρεσία Ασθενοφόρων για μεταφορά τραυματία κυνηγού στο δρόμο από δύσβατη περιοχή, Μεσαρούθκια του χωριού Περιστερώνας, της επαρχίας Πάφου, για να τον παραλάβει το ασθενοφόρο. Ανταποκρίθηκε ο Πυροσβεστικός Σταθμός Πόλης Χρυσοχούς με ομάδα και όχημα διάσωσης. Ο κυνηγός έφερε τραυματισμό στο γόνατο και αφού ακινητοποιήθηκε σε συνεργασία με το προσωπικό της υπηρεσίας Ασθενοφόρων και την Αστυνομία με τη χρήση σανίδας μεταφέρθηκε στο  ύψος το δρόμου για παραλαβή του από το  ασθενοφόρο. Η απόσταση ήταν περίπου στα 500μ δύσβατης περιοχής. Για τη μεταφορά βοήθησαν και πολίτες.

_____________

/ΣΧ