Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

04-09-2020 13:10

Δήλωση Επιτρόπου Εθελοντισμού κ. Γιάννη Γιαννάκη για την ολοκλήρωση της ανθρωπιστικής βοήθειας στον λαό του Λιβάνου

Ολοκληρώνεται σήμερα στο Λιμάνι Λεμεσού η φόρτωση της υπόλοιπης ποσότητας ανθρωπιστικής βοήθειας για τη στήριξη του πολύπαθου λάου του Λιβάνου. Το πλοίο θα αναχωρήσει σήμερα το απόγευμα για τον Λίβανο.

Η όλη εκστρατεία υλοποιήθηκε από το Γραφείο του Επιτρόπου Εθελοντισμού και ΜΚΟ σε συνεργασία με το Υπουργείο Εξωτερικών. Οι ποσότητες που έχουν μαζευτεί, και περιλαμβάνονται  τροφή μακράς διάρκειας και ιατρικός εξοπλισμός που είναι εισφορά του Υπουργείου Υγείας, ανέρχονται γύρω στους 200 τόνους, οι οποίοι  έχουν τοποθετηθεί σε 24 εμπορευματοκιβώτια.

Το αποτέλεσμα αυτής της εκστρατείας ήταν η Κύπρος να αποστείλει τη μεγαλύτερη ανθρωπιστική βοήθεια που έχει αποστείλει ποτέ,  η οποία ανέρχεται στο σύνολό της σε περίπου 280 τόνους ειδών πρώτης ανάγκης, περιλαμβανομένου της αεροπορικής αποστολής 6.5 τόνων και των 70 τόνων με το Αρματαγωγό «ΙΚΑΡΙΑ». 

Ο κάλος συντονισμός, η ενεργοποίηση του πρωτοκόλλου διαχείρισης εθελοντών σε έκτακτες καταστάσεις και του Παγκύπριου Συντονιστικού κέντρου Διαχείρισης Ανθρωπιστικής Βοήθειας  και οι συνέργιες οι οποίες δημιουργήθηκαν  με τις Τοπικές Αρχές, Επιχειρήσεις και Εταιρείες, Ερυθρό Σταυρό, Εθελοντικές και Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, την Εκκλησία και άλλους φορείς, αλλά κυρίως με την ανιδιοτελή συνεισφορά των  χιλιάδων πολιτών, έφεραν αυτό το συγκινητικό αποτέλεσμα. 

Ανεκτίμητη η συμβολή της Εθνικής Φρουράς και της Πολιτικής Άμυνας στη διαδικασία της φόρτωσης και της μεταφοράς. Σημαντική και η συνεισφορά των εθελοντών μας, οι όποιοι ανέλαβαν την παραλαβή, διαχωρισμό, έλεγχο και τοποθέτηση των ειδών σε κιβώτια στα πέντε σημεία περισυλλογής.

Σε αυτή τη μεγάλη καταστροφή στη γείτονα χώρα ο κυπριακός λαός ανέδειξε ακόμα μια φορά το ανθρωπιστικό του πρόσωπο δημιουργώντας μια ανθρωπιστική γέφυρα που ένωσε τις δύο χώρες. Θα ήθελα να εκφράσω τις ευχαριστίες προς όλους όσους συνέβαλλαν και συνεργάστηκαν σε αυτή τη μεγάλη προσπάθεια με αυτό το εντυπωσιακό αποτέλεσμα το οποίο μας κάνει όλους περήφανους.

(ΣΣ/ΣΧ)

 

Σχετικά Ανακοινωθέντα