Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

30-09-2020 08:29

Η δράση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας κατά το τελευταίο 24ωρο

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία από τις 06.00 της 29ης Σεπτεμβρίου 2020 μέχρι και τις 06.00 της 30ης  Σεπτεμβρίου 2020 ανταποκρίθηκε σε 36 κλήσεις για βοήθεια, 25 πυρκαγιές, 10 ειδικές εξυπηρετήσεις και μια ψευδή κλήση.

Εξαιρουμένων των χθεσινών ήδη ανακοινωθέντων ανταποκρίσεων που αφορούσαν το τελευταίο εικοσιτετράωρο (πυρκαγιά σε οικίες σε Αραδίππου και Δορά καθώς επίσης σε εν κινήσει όχημα) η Πυροσβεστική Υπηρεσία αναφέρει επιπρόσθετα:

Η ώρα 14.15 λήφθηκε κλήση για πυρκαγιά, η οποία έκαψε έκταση τριών εκταρίων από ξηρά χόρτα, χαμηλή άγρια βλάστηση, ελαιόδεντρα, ακακίες και καλαμιώνες στο χωριό Αυγόρου. Ανταποκρίθηκαν μέλη της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας από τον Πυροσβεστικό Σταθμό Αμμοχώστου και Υπαίθρου Ξυλοφάγου με τρία πυροσβεστικά οχήματα με τα πληρώματά τους και η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο η ώρα 16.10. Επιπρόσθετα, για την κατάσβεση της πυρκαγιάς εργάστηκε και ένα πυροσβεστικό όχημα από τις Βρετανικές Βάσεις και ένας ιδιωτικός γεωργικός ελκυστήρας. Η πυρκαγιά προκλήθηκε από σπινθηρισμούς ηλεκτρικών καλωδίων μετά από πρόσκρουση σε αυτά φορτηγού οχήματος.

Η ώρα 16.57 λήφθηκε κλήση για πυρκαγιά η οποία έκαψε έκταση πέντε δεκαρίων από ξηρά χόρτα, χαμηλή άγρια βλάστηση, ελαιόδεντρα και λάστιχα άρδευσης στους Αγίους Τριμιθιάς Επαρχίας Λευκωσίας. Ανταποκρίθηκαν μέλη της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας από Πυροσβεστικούς Σταθμούς Λευκωσίας με δύο πυροσβεστικά οχήματα με τα πληρώματά τους και η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο η ώρα 18.16. Οι δυνάμεις πυρόσβεσης προστάτευσαν εκκλησάκι της Οσίας Μαρίας Αιγύπτιας. Η πυρκαγιά επεκτάθηκε σε ένα πρόχειρο υποστατικό στον περίβολο της εκκλησίας (διαστάσεων 3Χ3 μέτρα κατασκευασμένο από τσίγκους και ξύλινα πλακάτ) στο οποίο φυλάσσονταν ιματισμός και δωρεές πιστών. Τα αίτια της πυρκαγιάς διερευνώνται σε συνεργασία με την Αστυνομία.

Η ώρα 18.11 λήφθηκε κλήση για πυρκαγιά σε διαμέρισμα στον πρώτο όροφο τριώροφης πολυκατοικία στον Στρόβολο. Ανταποκρίθηκαν μέλη της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας από τον Πυροσβεστικό Σταθμό Ακρόπολης με δύο πυροσβεστικά οχήματα με τα πληρώματά τους και η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο η ώρα 18.33. Από την πυρκαγιά έπαθε εκτεταμένες ζημιές ολόκληρο το διαμέρισμα με τον εξοπλισμό του. Από τον καπνό και την θερμότητα επηρεάστηκε η βαφή εξωτερικά της πολυκατοικίας καθώς επίσης και η βεράντα του πιο πάνω ορόφου. Κατά την ώρα εκδήλωσης της πυρκαγιάς δεν υπήρχε κανένας μέσα. Οι ένοικοι των υπόλοιπων διαμερισμάτων δεν κινδύνευσαν και βγήκαν έξω από μόνοι τους. Τα αίτια θα διερευνηθούν σήμερα σε συνεργασία με την Αστυνομία και την Ηλεκτρομηχανολογική Υπηρεσία.

 

 

 

30/9/2020

(ΕΧ/ΕΙ)