Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

14-09-2021 14:01

Συνάντηση της Υπουργού Δικαιοσύνης με τον Πρόεδρο του ΔΗΚΟ και μέλη της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Νομικών

Η Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως κα Στέφη Δράκου είχε, σήμερα, συνάντηση με τον Πρόεδρο του ΔΗΚΟ και τα μέλη της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Νομικών του ΔΗΚΟ, στο πλαίσιο του νέου κύκλου επαφών που έχει αρχίσει με τις πολιτικές δυνάμεις για την προώθηση της Μεταρρύθμισης της Δικαιοσύνης και την ολοκλήρωση του νομικού πλαισίου για τη διαφθορά.

Η κα Δράκου δήλωσε, μετά τη συνάντηση, πως είχε μια πάρα πολύ εποικοδομητική συνάντηση με τον πρόεδρο του ΔΗΚΟ, τον οποίο ευχαρίστησε για την επιθυμία του να οδηγηθούν τα νομοσχέδια αυτά έγκαιρα στην ολομέλεια της Βουλής, προκειμένου «να ανταποκριθούμε στην αγωνία του πολίτη που θέλει να του απονέμεται η δικαιοσύνη γρήγορα, αλλά και σε σχέση με την οικονομία, η οποία έχει ανάγκη τις μεταρρυθμίσεις αυτές».

Πρόσθεσε ότι άκουσε με προσοχή τις θέσεις, τους προβληματισμούς και τις επιφυλάξεις που υπάρχουν σε επί μέρους σημεία.

Σημείωσε δε ότι αυτά τα νομοσχέδια συνδέονται με ευρωπαϊκά κονδύλια, τα οποία πρέπει και έχει ανάγκη η οικονομία να δεχτεί.

Η κα Υπουργός ανέφερε ότι συμφώνησαν με τον Πρόεδρο του ΔΗΚΟ να έχουν ανοικτή επικοινωνία, έτσι ώστε «όταν ολοκληρώσω όλες τις επαφές μου με όλες τις πολιτικές δυνάμεις και τους εμπλεκόμενους φορείς να συνθέσουμε αυτές τις απόψεις και όπως είπε και ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ, μέσα από μια συναινετική προσέγγιση και καλή θέληση, πιστεύω ότι έχουμε την ευελιξία και τη δυνατότητα για να καταλήξουμε στη Μεταρρύθμιση».

Τόνισε ότι «δεν έχουμε δικαίωμα να οδηγήσουμε τα νομοσχέδια σε αδιέξοδο» και ότι αυτό είναι απαίτηση της κοινωνίας.

«Βασίζομαι», πρόσθεσε «στην καλή θέληση, η οποία εκφράστηκε από τον Πρόεδρο του ΔΗΚΟ, για συνεργασία προκειμένου να ξεπεράσουμε αυτές τις δυσκολίες και να δώσουμε στον πολίτη και στην κοινωνία αυτό που δικαιούται, γρήγορη απονομή της δικαιοσύνης και ένα νομοθετικό πλαίσιο εναντίον της διαφθοράς, ως πρώτο βήμα. Πιστεύω ότι έχουμε υποχρέωση να μην υπερβούμε τα όρια υπομονής που η κοινωνία δείχνει απέναντί μας».

Σε ερώτηση αν υπάρχουν χρονοδιαγράμματα, η κα Δράκου απάντησε πως υπάρχουν χρονοδιαγράμματα σε ό,τι αφορά την εκταμίευση των κονδυλίων, για παράδειγμα σε ό,τι αφορά το νομικό πλαίσιο για τη διαφθορά, αυτό πρέπει να ψηφιστεί μέχρι 31/12/21 και να λειτουργήσει η σχετική Αρχή μέχρι το Μάρτιο και πρόσθεσε πως «τα θέματα της Μεταρρύθμισης δεν είναι μόνο θέμα κονδυλίων, είναι θέμα σοβαρό που απασχολεί την κοινωνία και τον πολίτη έναντι του οποίου εμείς έχουμε υποχρέωση να ανταποκριθούμε και να του δώσουμε αυτό το δικαίωμα, γρήγορη δικαιοσύνη».

Σε ερώτηση αν θα είμαστε έτοιμοι με τα νομοσχέδια μέχρι το τέλος του χρόνου, απάντησε ότι η ίδια θα καταβάλει κάθε προσπάθεια για να ψηφιστούν το συντομότερο δυνατό, προσθέτοντας ότι «κάθε μέρα που περνά το πρόβλημα μεγαλώνει».

(ΕΚ/ΣΧ)