Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

26-03-2024 07:49

***ΑΝΑΘΕΩΡΗΜΕΝΟ*** Η Υφυπουργός για Ευρωπαϊκά Θέματα θα συναντηθεί με τον Ούγγρο Υπουργό αρμόδιο για Ευρωπαϊκά Θέματα

Η Υφυπουργός για Ευρωπαϊκά Θέματα κα Μαριλένα Ραουνά θα έχει σήμερα συνομιλίες με τον Υπουργό Ευρωπαϊκών Θεμάτων της Ουγγαρίας κ. János Bóka, ο οποίος έφθασε στην Κύπρο για επίσκεψη εργασίας, μετά από πρόσκληση της κας Ραουνά.  

Ο Ούγγρος Υπουργός Ευρωπαϊκών Θεμάτων θα ξεναγηθεί σήμερα στις 10 το πρωί στην περιοχή Χρυσαλινιώτισσας μέχρι την Πύλη Αμμοχώστου και κατά μήκος της γραμμής κατάπαυσης του πυρός, συνοδευόμενος από την κα Ραουνά.

Ακολούθως, στις 11:30 θα μεταβούν στο Προεδρικό Μέγαρο, όπου θα έχουν κατ’ ιδίαν συνάντηση και στη συνέχεια θα ακολουθήσουν διευρυμένες συνομιλίες.

Ανάμεσα στα θέματα που θα συζητηθούν είναι οι σχεδιασμοί της Κυπριακής Δημοκρατίας ενόψει της Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης το 2026, καθώς και θέματα που θα απασχολήσουν την επικείμενη Ουγγρική Προεδρία.

Το μεσημέρι η κα Ραουνά θα παραθέσει γεύμα εργασίας προς τιμήν του κ. Bóka, ο οποίος το απόγευμα θα επισκεφθεί το «Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης» στη Λάρνακα, όπου και θα ενημερωθεί για την πορεία και τους σχεδιασμούς που εντάσσονται στο σχέδιο «Αμάλθεια».  

Ο Ούγγρος Υπουργός θα αναχωρήσει από την Κύπρο το απόγευμα.

(ΡΜ/ΕΠ/ΜΣ)