Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

16-04-2019 08:07

Η δράση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας κατά το τελευταίο 24ωρο

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία από τις 06.00 της 15ης Απριλίου 2019 μέχρι και τις 06.00 της 16ης Απριλίου 2019 ανταποκρίθηκε σε είκοσι κλήσεις για βοήθεια, δέκα πυρκαγιές, εννέα ειδικές εξυπηρετήσεις και μία ψευδή κλήση.

Η ώρα 06.40 χθες λήφθηκε κλήση για πυρκαγιά σε βοηθητικό υποστατικό οικίας στην οδό Καρπασίας στην Δερύνεια. Ανταποκρίθηκε ο Πυροσβεστικός Σταθμός Αμμοχώστου με δύο πυροσβεστικά οχήματα και η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο η ώρα 07.02. Από την πυρκαγιά έπαθε εκτεταμένες ζημιές το υποστατικό και ο εξοπλισμός του που περιελάμβανε μπόιλερ θέρμανσης, διάφορες ηλεκτρικές συσκευές και εργαλεία. Τα αίτια της πυρκαγιάς διερευνήθηκαν σε συνεργασία με την Αστυνομία και διαπιστώθηκε ότι η πυρκαγιά προκλήθηκε από ρουχισμό ο οποίος αφέθηκε σε μπόιλερ θέρμανσης.

Η ώρα 12.01 λήφθηκε κλήση για ατύχημα στη νεκρή ζώνη μεταξύ των χωριών Περιστερώνα και Αστρομερίτη. Ηλικιωμένο άτομο (άντρας ηλικίας 63 χρονών) που εκτελούσε γεωργικές εργασίες οδηγώντας γεωργικό ελκυστήρα στην προσπάθεια του να ξεμπλοκάρει τον ελκυόμενο γεωργικό αλεστήρα (τσάππες) από άχρηστα υλικά που πιάστηκαν σε αυτόν, εγκλωβίστηκε το πόδι του στο μηχάνημα. Ανταποκρίθηκαν ο Σταθμός Υπαίθρου Περιστερώνας και ο Πυροσβεστικός Σταθμός Λακατάμιας με δύο οχήματα συμπεριλαμβανομένου ομάδας και όχημα διάσωσης. Το άτομο, αφού αποπαγιδεύτηκε και του παρασχέθηκαν οι Πρώτες Βοήθειες σε συνεργασία με την Υπηρεσία Ασθενοφόρων, μεταφέρθηκε στο Τ.Α.Ε.Π. του Νοσοκομείου Λευκωσίας. Στην σκηνή παρευρέθηκαν η Αστυνομία και τα Ηνωμένα Έθνη για συνοδεία.

Η ώρα 01.05 χθες λήφθηκε κλήση για πυρκαγιά σε όχημα μάρκας Mitsubishi Pajero  το οποίο βρισκόταν σταθμευμένο σε άκρη δρόμου στην οδό Κλεπίνης, στον Στρόβολο. Ανταποκρίθηκε ο Πυροσβεστικός Σταθμός Λακατάμιας με δύο πυροσβεστικά οχήματα και η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο η ώρα 01.16. Από την πυρκαγιά το όχημα έπαθε εκτεταμένες ζημιές. Τα αίτια της πυρκαγιάς θα διερευνηθούν σήμερα σε συνεργασία με την Αστυνομία.

(ΜΓ)