Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

18-03-2018 10:15

Η δράση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας κατά το τελευταίο 24ωρο

 Η Πυροσβεστική Υπηρεσία από τις 06.00 της 17ης Μαρτίου 2018 μέχρι και τις 06.00 της 18ης  Μαρτίου 2018 ανταποκρίθηκε σε 43 κλήσεις για βοήθεια, 31 πυρκαγιές, 11 ειδικές εξυπηρετήσεις και μία ψευδή κλήση.

Η ώρα 08.39 χθες λήφθηκε  κλήση για διάσωση ατόμου μετά από πτώση σε επικλινή έδαφος βάθους έξι περίπου μέτρων σε περιοχή του χωριού Ψευδάς. Ανταποκρίθηκε η ΕΜΑΚ με ομάδα και όχημα διάσωσης. Ο τραυματίας, 56 χρονών, ακινητοποιήθηκε σε ειδική σανίδα και αφού του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες σε συνεργασία με την Υπηρεσία Ασθενοφόρων ανασύρθηκε με σχοινιά διάσωσης και φορείο διάσωσης στο ύψος του δρόμου όπου και μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο Λάρνακας.

Η ώρα 00.12 λήφθηκε  κλήση για πυρκαγιά σε όχημα μάρκας Mazda demio μετά από τροχαίο στον παλαιό δρόμο Λευκωσίας-Λεμεσού παρά το χωριό Νήσου πριν την αερογέφυρα για τον αυτοκινητόδρομο. Ανταποκρίθηκε ο Πυροσβεστικός Σταθμός Ακροπόλεως ‘Λοχία Σπύρου Τταντή’ με δύο πυροσβεστικά οχήματα και η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο η ώρα 00.45. Στο δυστύχημα ενεπλάκη, επίσης, και όχημα μάρκας Mazda familia. Τρία άτομα μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρο στο Τ.Α.Ε.Π του νοσοκομείου Λευκωσίας πριν την άφιξη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Η ώρα 04.56 λήφθηκε  κλήση για πυρκαγιά σε  μονοκάμπινο όχημα μάρκας MAZDA το οποίο βρισκόταν σταθμευμένο σε ανοικτό χώρο στον δρόμο από το χωριό Λιοπέτρι προς ποταμό Λιοπετρίου. Ανταποκρίθηκε ο Πυροσβεστικός Σταθμός Αμμοχώστου με δύο πυροσβεστικά οχήματα και η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο η ώρα 05.11. Το όχημα υπέστη εκτεταμένες ζημιές. Τα αίτια της πυρκαγιάς διερευνώνται σε συνεργασία με την Αστυνομία.

______________

/ΣΧ