Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

01-02-2018 08:57

Η δράση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας κατά το τελευταίο 24ωρο

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία, από τις 06.00 της 31ης Ιανουαρίου 2018 μέχρι και τις 06.00 της 1ης Φεβρουαρίου 2018, ανταποκρίθηκε σε 32 κλήσεις για βοήθεια, 16 πυρκαγιές,15 ειδικές εξυπηρετήσεις και 1 ψευδή κλήση.

Η ώρα 02.39 λήφθηκε κλήση για πυρκαγιά σε όχημα ενοικιάσεως μάρκας MAZDA DEMIO, το οποίο ήταν σταθμευμένο σε οικόπεδο στην οδό Βασιλέως Κωνσταντίνου. Ανταποκρίθηκε ο Πυροσβεστικός Σταθμός Πάφου με δύο πυροσβεστικά οχήματα και η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο η ώρα 02.50. Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς, έγινε χρήση τυλικτήρων νερού από τα βυτία των οχημάτων. Τα αίτια της πυρκαγιάς θα διερευνηθούν σήμερα σε συνεργασία με την Αστυνομία.

Η ώρα 03.26 λήφθηκε κλήση για πυρκαγιά σε τέσσερα οχήματα που ήταν σταθμευμένα στην οδό Ψηλορείτη στη Λάρνακα. Ανταποκρίθηκε ο Πυροσβεστικός Σταθμός Λάρνακας ‘Υπ/μου Ανδρέα Παπαδόπουλου, με δύο πυροσβεστικά οχήματα και η πυρκαγιά τέθεηκε υπό έλεγχο η ώρα 03.45. Τα δύο οχήματα μάρκας MITSUBISHI PAJERO και OPEL CORSA ήταν σταθμευμένα σε στεγασμένο χώρο στάθμευσης κατοικίας, ο οποίος έπαθε εκτεταμένες ζημιές. Από τη θερμότητα επηρεάστηκε ελαφρά και δωμάτιο της οικίας. Και τα δύο οχήματα έπαθαν εκτεταμένες ζημιές. 

Άλλα δύο οχήματα που ήταν σταθμευμένα σε πρόχειρο χώρο στάθμευσης, σε παρακείμενο οικόπεδο, έπαθαν επίσης εκτεταμένες ζημιές. Τα οχήματα ήταν μάρκας MERCEDES C200 και ΤΟΥΟΤΑ COROLLA. Από την πυρκαγιά και τη θερμότητα, ελαφρές ζημιές έπαθε βάρκα αναψυχής που ήταν σταθμευμένη σε κοντινή απόσταση από τα εμπλεκόμενα οχήματα. Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς έγινε χρήση τυλικτήρων νερού από τα βυτία των πυροσβεστικών οχημάτων. Έγινε επίσης παραγωγή αφρού και χρήση αριθμού αναπνευστικών συσκευών. Τα αίτια της πυρκαγιάς θα διερευνηθούν σήμερα σε συνεργασία με την Αστυνομία.

Η ώρα 04.45 λήφθηκε κλήση για πυρκαγιά σε λυόμενο υποστατικό διαστάσεων 15x20 μέτρα περίπου σε περιοχή μεταξύ των χωριών Αγγλισίδες και Αλεθρικό, το οποίο χρησιμοποιείτο ως εξοχική οικία. Ανταποκρίθηκε η ΕΜΑΚ με δύο πυροσβεστικά οχήματα και η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο η ώρα 05.20. Κατά την ώρα εκδήλωσης της πυρκαγιάς, δεν υπήρχε κανένα άτομο εντός του υποστατικού. Το υποστατικό και ο εξοπλισμός του υπέστηκαν εκτεταμένες ζημιές. Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς, έγινε χρήση τυλικτήρων νερού από τα βυτία των πυροσβεστικών οχημνάτων και χρήση αριθμού αναπνευστικών συσκευών. Τα αίτια της πυρκαγιάς θα διερευνηθούν σήμερα σε συνεργασία με την Αστυνομία.
______________ 
EA/ΣΧ