Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

29-02-2020 09:19

Η δράση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας κατά το τελευταίο 24ωρο

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία από τις 06.00 της 28ης  Φεβρουαρίου 2020 μέχρι και τις 06.00 της 29ης Φεβρουαρίου 2020 ανταποκρίθηκε σε 34 κλήσεις για βοήθεια, 22 πυρκαγιές, 9 ειδικές εξυπηρετήσεις και 3 ψευδείς κλήσεις.

Η ώρα 22.04 δέχθηκε κλήση για πυρκαγιά σε όχημα μάρκας Ford Focus το οποίο βρισκόταν σταθμευμένο σε ανοιχτό χώρο στην οδό Αρχαγγέλου Μιχαήλ στην Παρεκκλήσιά. Ανταποκρίθηκαν μέλη της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας από το Πυροσβεστικό Σταθμό Αγίου Νικολάου με 2 στελεχωμένα πυροσβεστικά οχήματα. Το όχημα υπέστη εκτεταμένες ζημιές. Η πυρκαγιά κατασβήστηκε πριν την άφιξη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας από άτομο του οποίου η κατοικία του γειτνίαζε στον χώρο εκδήλωσης της πυρκαγιάς. Από την Πυροσβεστική υπηρεσία έγιναν τελικές κατασβέσεις. Τα αίτια της πυρκαγιάς θα διερευνηθούν σήμερα σε συνεργασία με την Αστυνομία.

Η ώρα 03.20 δέχθηκε κλήση για πυρκαγιά σε διώροφη κατοικία στην οδό Κοσμά Λυσιώτη στην Λάρνακα. Ανταποκρίθηκαν μέλη της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας από το Πυροσβεστικό Σταθμό Λάρνακας με 3 στελεχωμένα πυροσβεστικά οχήματα και η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο η ώρα 05.25. Η κατοικία ήταν παλιό αρχοντικό. Από την πυρκαγιά και την θερμότητα καταστράφηκε μέρος του δεύτερου ορόφου με τον εξοπλισμό του καθώς και μέρος της ξύλινης οροφής. Επιπρόσθετα από τους καπνούς και τα θερμά αέρια επηρεάστηκαν και άλλοι χώροι της κατοικίας. Ένοικος, που βρίσκονταν εντός της κατοικίας κατά την ώρα εκδήλωσης της πυρκαγιάς, την αντιλήφθηκε και εξήλθε του χώρου χωρίς να κινδυνέψει. Λόγο καπνών που επηρέαζαν γειτονική πολυκατοικία οι ένοικοι της την εκκένωσαν. Οδηγήθηκαν σε συνεργασία με την Αστυνομία σε ασφαλή χώρο για προληπτικούς λόγους. Τα αίτια της πυρκαγιάς διερευνώνται σε συνεργασία με την Αστυνομία.

 (EI)