Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

03-04-2020 14:27

Άτυπη τηλεδιάσκεψη Υπουργών Δικαιοσύνης της ΕΕ αναφορικά με τα έκτακτα μέτρα στον τομέα της Δικαιοσύνης ως αποτέλεσμα του COVID-19

 H Κροατική Προεδρία, ανέλαβε την πρωτοβουλία για σύγκληση άτυπης τηλεδιάσκεψης μεταξύ των Υπουργών Δικαιοσύνης στις 6 Απριλίου, στις 11:00 ώρα Κύπρου, με σκοπό την ανταλλαγή απόψεων αναφορικά με τις επιπτώσεις της πανδημίας στη λειτουργία του συστήματος Δικαιοσύνης στα κράτη μέλη.

Μεταξύ άλλων, οι Υπουργοί θα συζητήσουν τις έκτακτες ρυθμίσεις στον τρόπο λειτουργίας των Δικαστηρίων και των ασκούντων νομικές εργασίες, την αναστολή των προθεσμιών σε δικαστικές υποθέσεις και τη διασφάλιση των δικονομικών δικαιωμάτων των κατηγορουμένων σε ποινικές υποθέσεις.

Περαιτέρω, θα ανταλλάξουν απόψεις αναφορικά με την εφαρμογή ανακουφιστικών μέτρων στις φυλακές για προστασία των φυλακισμένων από την πανδημία και την εφαρμογή των σχετικών εργαλείων νομικής συνεργασίας.

Επίσης, οι Υπουργοί θα εξετάσουν τις διοικητικές και ποινικές κυρώσεις που εφαρμόζονται σε περιπτώσεις παραβίασης των περιοριστικών μέτρων που επιβάλλονται στους πολίτες λόγω της έκτακτης κατάστασης.

 (MΛ)