Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

07-05-2018 13:54

Υπουργός Δικαιοσύνης: Πρόσβαση του πολίτη στα Αρχεία του κράτους

To Κρατικό Αρχείο επισκέφθηκε σήμερα ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως κ. Ιωνάς Νικολάου για να τύχει ενημέρωσης για τη πορεία φύλαξης και ψηφιοποιήσης των Αρχείων του κράτους.

 «Κατά την επίσκεψη μου σήμερα εδώ μου δόθηκε η ευκαιρία να συζητήσω την εξαγγελία της Κυβέρνησης που αφορά στη σταδιακή ψηφιοποιηση του Κρατικού Αρχείου. Η διαφύλαξη του Κρατικού Αρχείου και η δυνατότητα πρόσβασης σε αυτό στους πολίτες αποτελεί υποχρέωση της Πολιτείας» επισήμανε ο κ. Υπουργός.

Η διαδικασία ψηφιοποιησης του Αρχείου θα ξεκινήσει από την περίοδο της αγγλοκρατίας, θα καλύπτει δηλαδή τη περίοδο από το 1878 μέχρι και το 1959 δήλωσε ο Υπουργός Δικαιοσύνης αναφέροντας πως η όλη  διαδικασία θα πραγματοποιηθεί με τη μορφή αγοράς υπηρεσιών.

Προσπάθεια της Κυβέρνησης είναι να δοθεί πρόσβαση στον πολίτη στα Αρχεία του κράτους υπογράμμισε ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως.

Πολύ σύντομα δήλωσε ο κ. Υπουργός θα δημιουργηθεί πρόσθετος χώρος για να αντιμετωπιστεί ένα πρόβλημα που προέκυψε με τη φύλαξη των Αρχείων για την αμέσως επόμενη περίοδο μέχρι την ανέγερση του νέου Κρατικού Αρχειοφυλάκιου.

(ΕΦ/ΑΜ/ΣΧ)