Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

20-10-2022 14:31

Συμφωνίες για Νομική Συνεργασία και Έκδοση Φυγόδικων υπέγραψε η Υπουργός Δικαιοσύνης με τον Γενικό Εισαγγελέα της Δημοκρατίας του Καζακστάν

Η Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξεως Στέφη Δράκου και ο Γενικός Εισαγγελέας Μπερίκ Ασίλοφ υπέγραψαν σήμερα, 20 Οκτωβρίου 2022, δύο Συμβάσεις μεταξύ της Κυπριακής Δημοκρατίας και της Δημοκρατίας του Καζακστάν, σε τελετή που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως.

Η Συμφωνία για τη Νομική Συνδρομή σε Ποινικές Υποθέσεις αφορά στην ανάπτυξη και την ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ των δύο κρατών για την καταπολέμηση του εγκλήματος. Η νομική συνδρομή περιλαμβάνει κυρίως την επίδοση και παράδοση εγγράφων και αντικειμένων, τον εντοπισμό και την αναγνώριση προσώπων και αντικειμένων ή μαρτυριών και καταθέσεων.

Η Συμφωνία για την Έκδοση Φυγόδικων αφορά στην προώθηση και ενίσχυση της αμοιβαίας συνεργασίας σε θέματα έκδοσης φυγόδικων ή οποιουδήποτε προσώπου με σκοπό την ποινική δίωξη ή την εκτέλεση ποινής για αδικήματα.

Η υπογραφή των συνθηκών καταδεικνύει τη σημασία που αποδίδεται σε θέματα έκδοσης φυγόδικων και νομικής συνεργασίας.

Τα δύο κράτη υποστηρίζουν σθεναρά την προσπάθεια περαιτέρω σύσφιγξης των μεταξύ τους σχέσεων, ώστε η συνεργασία να είναι επωφελής για τη διατήρηση της τάξης και της ασφάλειας των δύο χωρών.

Η Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως δήλωσε ότι η υπογραφή των Συμβάσεων αποτελεί βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση. Όπως ανέφερε: «Είμαι στην ευχάριστη θέση να υπογράψω, εκ μέρους της Κυπριακής Δημοκρατίας, αυτές τις σημαντικές Συμβάσεις που εδραιώνουν και επισημοποιούν την ολοένα και πιο ενεργή και παραγωγική σχέση μεταξύ των δύο χωρών».

(ΕΠ/ΙΚ)