Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

22-05-2019 08:48

Η δράση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας κατά το τελευταίο 24ωρο

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία από τις 06.00 της 21ης Μαΐου 2019 μέχρι και τις 06.00 της 22ης Μαΐου 2019 ανταποκρίθηκε σε 40 κλήσεις για βοήθεια, 22 πυρκαγιές, δώδεκα ειδικές εξυπηρετήσεις και έξι ψευδείς κλήσεις.

Η ώρα 13.21 λήφθηκε κλήση για πυρκαγιά στην περιοχή Κόκκινες της κοινότητας Περβόλια στην Λάρνακα. Ανταποκρίθηκαν οι Πυροσβεστικοί Σταθμοί Λάρνακας με υποστήριξη από την ΕΜΑΚ με πέντε συνολικά στελεχωμένα πυροσβεστικά οχήματα. Επιπρόσθετα για την κατάσβεση της πυρκαγιάς συνέβαλαν ένας ιδιωτικός εκσκαφέας, ένας γεωργικός ελκυστήρας και δύο φρητές πυροσβεστικές μονάδες του Τμήματος Δασών. Η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο η ώρα 14.43. Η πυρκαγιά κατέκαυσε σπαρτά, αποκάλαμα, 30 μπάλες σανού και αριθμό ελαιοδέντρων έκτασης δύο εκταρίων. Από την πυρκαγιά επηρεάστηκαν και παλιά υποστατικά (παράγκες). Σε αυλή οικίας καταστράφηκε μία γεννήτρια, μία μηχανή παραγωγής σκυροδέματος και λάστιχα άρδευσης. Τα αίτια της πυρκαγιάς διερευνώνται σε συνεργασία με την Αστυνομία.

Η ώρα 21.43 λήφθηκε κλήση για πυρκαγιά σε μικρό δίκυκλο μηχανοκίνητο όχημα το οποίο βρισκόταν σταθμευμένο στην άκρη του δρόμου στην οδό Συμεού στο Στρόβολο. Ανταποκρίθηκε ο Πυροσβεστικός Σταθμός Ακροπόλεως με ένα πυροσβεστικό όχημα. Η πυρκαγιά κατασβέστηκε πριν την άφιξη της Πυροσβεστικής από βυτιοφόρο όχημα του Δημαρχείου που περνούσε από το σημείο. Από την Πυροσβεστική Υπηρεσία έγινε τελική κατάσβεση. Τα αίτια πρόκλησης της πυρκαγιάς θα διερευνηθούν σήμερα σε συνεργασία με την Αστυνομία.

Η ώρα 23.00 λήφθηκε κλήση για τροχαίο δυστύχημα παρά τον κυκλικό κόμβο Καλαμών. Ανταποκρίθηκε ομάδα και όχημα διάσωσης από τον Πυροσβεστικό Σταθμό Ακροπόλεως. Ένα όχημα μάρκας Suzuki Swift εισήλθε εντός του κυκλικού κόμβου και ανατράπηκε. Ένα άτομο αποπαγιδεύτηκε από το όχημα και αφού ακινητοποιήθηκε και του παρασχέθηκαν οι Πρώτες Βοήθειες σε συνεργασία με την Υπηρεσία Ασθενοφόρων μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο.

Η ώρα 23.43 λήφθηκε κλήση για πυρκαγιά σε όχημα μάρκας Opel Vectra το οποίο βρισκόταν σταθμευμένο σε οικόπεδο απέναντι από το σχολείο της Αγίας Μαρίνας στην Λευκωσία. Ανταποκρίθηκε ο Πυροσβεστικός Σταθμός Ακροπόλεως με δύο στελεχωμένα πυροσβεστικά οχήματα  και η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο η ώρα 00.26. Η πυρκαγιά περιορίστηκε από γείτονες με την χρήση λάστιχων κήπου. Από την Πυροσβεστική Υπηρεσία έγινε τελική κατάσβεση. Τα αίτια της πυρκαγιάς θα διερευνηθούν σήμερα σε συνεργασία με την Αστυνομία.

(ΜΓ)