Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

23-03-2018 08:51

Η δράση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας το τελευταίο 24ωρο

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία από τις 06.00 της 22ης Μαρτίου 2018 μέχρι και τις 06.00 της 23ης Μαρτίου 2018 ανταποκρίθηκε σε 38 κλήσεις για βοήθεια, 30 πυρκαγιές, έξι ειδικές εξυπηρετήσεις και δύο ψευδείς κλήσεις.

Η ώρα 09.59 λήφθηκε κλήση για πυρκαγιά σε υπνοδωμάτιο στον πρώτο όροφο οικίας στην οδό Μακεδονίας στο χωρίο Τρεμιθούσα της επαρχίας Πάφου. Ανταποκρίθηκε ο Πυροσβεστικός Σταθμός Πάφου με δύο πυροσβεστικά οχήματα και η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο η ώρα 10.32. Από την πυρκαγιά καταστράφηκε ένα κλιματιστικό, ενώ ζημιές από τον καπνό υπέστηκαν τα έπιπλα και η βαφή του πρώτου ορόφου. Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς έγινε χρήση τυλικτήρων με νερό από τα βυτία των πυροσβεστικών οχημάτων και αριθμός αναπνευστικών συσκευών. Τα αίτια της πυρκαγιάς διερευνήθηκαν επί τόπου σε συνεργασία με την Αστυνομία και την Ηλεκτρομηχανολογική Υπηρεσία και η πυρκαγιά προκλήθηκε λόγω ηλεκτρικού προβλήματος το οποίο παρουσίασε το σύστημα κλιματισμού.

Η ώρα 10.00 λήφθηκε κλήση για πυρκαγιά σε μπυραρία στην 1η Λεωφόρο στην Πύλα. Ανταποκρίθηκε ο Πυροσβεστικός Σταθμός Ορόκλινης «Λοχία Π. Θεοφίλου» με δύο πυροσβεστικά οχήματα και η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο η ώρα 10.20. Το υποστατικό είναι ιδιοκτησίας Τουρκοκύπριου και ενοικιάζεται από αλλοδαπή η οποία το χρησιμοποιεί ως χώρο αναψυχής (μπυραρία). Από την πυρκαγιά και τη θερμότητα υπέστη σοβαρές ζημιές η ξύλινη επένδυση της οροφής καθώς και ελαφρές ζημιές ο υπόλοιπος χώρος από τους καπνούς και τα θερμά αέρια. Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς έγινε χρήση τυλικτήρων με νερό από τα βυτία των πυροσβεστικών οχημάτων και αριθμός αναπνευστικών συσκευών. Η ανταπόκριση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας έγινε στην συνοδεία των Ηνωμένων Εθνών. Στο μέρος της πυρκαγιάς παρευρέθηκε η Αστυνομία της Δημοκρατίας καθώς επίσης και ψευδοαστυνομικοί. Τα αίτια της πυρκαγιάς διερευνήθηκαν επί τόπου και η πυρκαγιά προκλήθηκε από αναμμένο κερί.

----------------------------

 

(ΜΓ/ΕΙ)